Endrrat Lucide

Për herë të parë, shkencëtarët arritën të hapnin një linjë komunikimi në kohë reale me vullnetarët që flinin, të cilët ishin në mes të një ëndrre të kthjellët.


Shkencëtarët nga Universiteti Northwestern dhe institucione të ndryshme evropiane ishin në gjendje të bisedonin me ëndërrimtarët lucidë dhe t'u bëjnë pyetje, duke marrë përgjigje në kohë reale në formën e lëvizjeve specifike të syve, raporton Motherboard. Është një zhvillim i pazakontë, por është një që mund t'i ndihmojë shkencëtarët të fitojnë një nivel të ri mendjehollësi mbi përmbajtjen dhe strukturën e gjumit - pa përmendur hapjen e kufijëve të rinj për teknologjinë, argëtimin dhe madje edhe komercializimin e ëndrrave.


Ëndërra e Lucidit, ose aftësia për t'u bërë i vetëdishëm ndërsa është në gjumë të ngjashme me personazhet në "Inception" ose "Matrix", është një çudi psikologjike që ka kohë që i ka zënë interesat e shkencëtarëve.


"Ka studime të ëndërruesve lucidë që komunikojnë nga ëndrrat dhe gjithashtu kujtojnë të bëjnë detyra," tha autori kryesor dhe studiuesja veriperëndimore Karen Konkoly për Motherboard. "Por ka një sasi mjaft të kufizuar kërkimesh mbi s stimulit që shkojnë në ëndrrat lucid."

Comments

  1. ffxiv titanium nugget
    Find titanium pan your nearest titanium dental location - ffxiv titanium nugget near you. titanium alloy Our top pick! Located in the Casino. We offer titanium nose hoop top rated games, great service, and titanium pickaxe terraria we

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

E ardhmja online

Sukses i vaksines anti-covid ne Izrael