Sukses i vaksines anti-covid ne Izrael

 Sipas një studimi të ri, vaksina Pfizer-BioNTech ka qenë gati 90 për qind efektive në parandalimin e transmetimeve COVID-19 në Izrael - një pikë e hershme e të dhënave që tregon se vaksinat janë të paktën kryesisht efektive në ndalimin e përhapjes së koronvirusit. 


Vaksina ishte 89.4 për qind efektive në parandalimin e infeksioneve COVID të konfirmuara nga laboratori, raporton Bloomberg.  Rezultatet gjithashtu tregojnë për efektshmërinë e vaksinës në parandalimin e bartësve simptomatikë ashtu edhe asymptomatikë nga transmetimi i sëmundjes.


Kjo s'është e gjitha. Gjatë periudhës së studimit, variante vdekjeprurëse B.1.1.7 nga Mbretëria e Bashkuar ishte tendosje mbizotëruese në Izrael, duke bërë më shumë se 81 për qind të testeve pozitive të COVID në vend, raporton The Financial Times. Kjo duket se tregon se vaksina Pfizer-BioNTech është shumë e efektshme edhe kundër këtij tendosje. 


Megjithatë, është e rëndësishme të vërejmë se rezultatet duhet ende të shqyrtohen nga bashkëmoshatarët. Pra, edhe pse të dhënat u kornizuan nga një person i njohur me veprën dhe u raportuan nga një sërë botimesh, kjo duhet të merret ende me një kokër kripë derisa më shumë ekspertë të mund të shqyrtojnë të dhënat dhe të peshojnë.


Ky lajm vjen pas programit masiv izraelit të lëshimit të vaksinave të nisur më 20 dhjetor. Që atëhere, autoritetet izraelite thuhet se kanë vaksinuar pothuajse gjysmën e popullsisë së saj me të paktën një dozë.


Megjithatë, nëse raportet janë të vërteta, kjo do të shënonte një kthesë masive në epideminë koronvirus, duke treguar efektshmërinë e përpjekjeve të koordinuara të imunizimit në masë nga qeveritë botërore. 

Comments

  1. However, these cases aren’t at all times engaging and normally cover the beauty of|the great best toilet cleaner brush thing about|the fantastic thing about} the phones too. But with 3D printing, one can create custom-made mobile cases with limitless designs. These are tough to carve, normally heavy and highly brittle.

    ReplyDelete
  2. Take a a glance at|have a look at} the slot varieties under for an introduction to each one. The professional group at OUSC critiques one of the best casino websites where players can get pleasure from a big assortment of online slots and thrilling welcome bonuses. This web page will help you make an knowledgeable choice when trying to play online slots for real cash and win. Many players attempt to land their wins on penny slots, the most inexpensive slot machine video games in online playing. If you are be} certainly one of them, pay attention to|take observe of} the subsequent slot ideas – particularly should you suppose you've have} discovered gold the second you found a 우리카지노 penny slot machine with a progressive jackpot.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

E ardhmja online

Endrrat Lucide